Home

Wie is online

We hebben 2 gasten online

Inlog formulierBeheer

Welkom op de voorpagina
Foto's zomerkamp Scouts 2013 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Lisanne Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima   
vrijdag, 09 augustus 2013 18:00

Ook dit jaar zijn de Scouts weer op zomerkamp geweest, en wel naar het zonnige Mexico! Klik hier voor het volledige fotoalbum!

 
Op bezoek in Londen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Liesbeth Dix   
dinsdag, 16 juli 2013 21:52

 

 

Welpenleidster op bezoek bij de Welpen van 2nd East Londen

Sinds oktober 2012 hebben de Welpen van Scouting Katimavik contact met een Scoutinggroep uit Londen, genaamd 2nd East Londen. Na een paar briefwisselingen werd ik, leidster bij de Welpen, uitgenodigd om naar Londen te komen. Natuurlijk ging ik gretig op dit aanbod in en gaf gelijk wat data door wanneer ik kon komen.

Van 18 juni tot 24 juni ben ik naar Londen geweest waar ik die vrijdag tot en met zondag een survivalkamp heb meegemaakt. Mijn verwachtingen waren dat ze in Londen erg streng zijn binnen scouting en totaal anders dan hier in Nederland. Mijn

verwachtingen kwamen niet uit. De groep zelf was erg relaxed en het kamp was soort gelijk aan Nederland.
Toch was er één echte verschil en dat is het aantal insignes die je kan halen en de hoge eisen die eraan verbonden zijn. Zo moesten de Scouts een dag zonder eten doen en slapen in een shelter, wat eigenlijk meer een overdekking met gaten was geworden, erg fijn aangezien het regende. Verder mochten de Scouts op ons terrein niet praten en wie dit wel deed kreeg een best pittige opdracht, denk aan een 11 jarige die met zware spullen de weg terug naar het kamp moest vinden. Toch kregen ze om 12 uur ‘s nachts een uur de tijd om eten te jatten, hierbij mocht ik ze een straf opleggen als ik ze eten zag stelen, maar eigenlijk heb ik ze stiekem geholpen door eten gegeven.
Na dit uur was er een 2 uur durende opdracht dat elke Scout als een pion op een route in hun eentje werd gezet om vervolgens daar te staan, niets te zeggen en niet in slaap te vallen. De Scouts die dit alles niet volbrachten moesten de volgende zin zeggen “I’m a moron, I quit” ( vrij vertaald: “ik ben een idioot, ik stop) en kregen niet hun vinkje voor de survival insigne. Zelf ben ik van mening dat dit pittig is voor een kind met de leeftijd tussen de 11 en 14 jaar. Zoiets is dus gelukkig niet vergelijkbaar met de Scouts hier in Odijk.

Daarnaast heb ik op de woensdag en de vrijdag een Welpenopkomst meegedraaid, op de woensdag deden we Engelse spelletjes en op de vrijdag Nederlandse spelletjes, aangezien die vrijdag alle leiding druk bezig waren met het kamp regelen. Op het kamp zelf heb ik ook meegedraaid als Welpenleiding. Tijdens het kamp hebben de Welpen geabseild van een toren, in een ronde plastic bal over het water gelopen, een hike midden in de nacht gelopen , twee shelters gemaakt voor een paar leiding en een soort puzzel/verhalentocht gedaan.

Kortom deze week heeft ervoor gezorgd dat ik een ervaring en een groepsdas (die van hun) rijker ben.

Liesbeth Dix

 

Laatst aangepast op maandag, 29 juli 2013 02:11
 
NL Doet foto's PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Lisanne Ceelen   
maandag, 25 maart 2013 22:57

15 en 16 maart was het weer tijd voor de landelijke jaarlijkse actie NL doet. Tijdens deze actie krijgen vrijwilligersorganisaties de kans om met wat hulp van buitenaf een keer iets extra's te doen. In het geval van Scouting Katimavik is er groot onderhoud aan het terrein gepleegd. De grootste eyecatcher is natuurlijk de modderige kampvuurkuil, die volledig is vervangen door een betonnen exemplaar met een mooie vuurkorf en bijpassend houthok, maar ook in en aan het gebouw zijn verschillende klussen uitgevoerd, zoals het repareren van een regenpijp en het verwisselen van verschillende lampen. Ook bleken, na het verwijderen van enkele overtollige graspollen, de oprijlaan en parkeerplaatsen een stuk breder dan werd gedacht.

Voor de foto's van deze dag: klik hier

 

De kampvuurkuil: Voor De kampvuurkuil: Na

Laatst aangepast op maandag, 25 maart 2013 23:18
 
Succesvolle deelname van Scouting Katimavik aan de Bunik Fair 2013 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag, 02 juni 2013 13:33

Bunnik Fair

Succesvolle deelname van Scouting Katimavik aan de Bunik Fair 2013

Zaterdag 1 juni j.l. waren wij weer vertegenwoordigd op de Bunnik Fair.
Het weer zat mee, alhoewel de wind ook een partijtje mee blies.

De Explorers van ons hebben dit jaar een schommelbank gepionierd, welke goed gebruikt werd.

Aan deze schommel was een prijsvraag verbonden.
De vraag was: Hoeveel meter hout is er verwerkt in deze schommel?

 

Er hebben 20 personen  flink geteld om de juiste lengte van alle palen van de schommel te bepalen. De laagst ingeschatte lengte bedroeg 28 meter, de hoogst ingeschatte lengte 150 meter. De enige juiste lengte is 68 meter! Dat betekent dat we de volgende 3 personen kunnen feliciteren met het winnen van een van de 3 ter beschikking gestelde prijzen:

1. Elma van Wijk, 68 meter – winnaar van LED zaklamp
2.
Mart Vink, 67 meter – winnaar van beeldpuzzelboek
3.
K. Eggink, 70 meter – winnaar van  opwindbaar zaklampje

 

Wij bedanken alle deelnemers voor hun deelname en de prijswinnaars worden door ons benaderd.”

 

Laatst aangepast op zondag, 02 juni 2013 13:48
 
Kampvuurkuil ondergaat gedaante verwisseling PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 12 maart 2013 16:31

De kampvuurkuil van Scouting Katimavik ondergaat Kampvuurkuilop dit moment een grote gedaante verwisseling. Onder de bezielende leiding van Jeroen van der Veldt is de firma van Rijn afgelopen maandag begonnen met de voorbereidingen voor een geheel nieuwe kampvuurkuil. De contouren zijn reeds bekend, maar als alles volgens planning gaat, kunnen we het komende weekend al de resultaten van deze ingrijpende verandering zien.
Tevens wordt de firma van Rijn ingezet om de sloten rond ons terrein uit te baggeren. Dit was hard nodig, daar er in de afgelopen jaren behoorlijk wat bezinksel en vuil op de bodem was terecht gekomen.GraafwerkKampvuurkuil

Laatst aangepast op dinsdag, 12 maart 2013 17:03
 
«StartVorige123VolgendeEinde»

Pagina 1 van 3
Copyright © 2015 Scouting Katimavik. Secretariaat@katimavik.nl. Alle rechten voorbehouden.